CLOUSEAU

Donderdag 29 augustus

HOOFDPODIUM


Waar kennen we Clouseau van?


De hits Daar Gaat Ze, Domino en natuurlijk het nummer Anne, waarmee zij voor België meededen aan het Eurovisie Songfestival. In 2015 gaven zij een gastoptreden bij De Toppers en zij wonnen in 2008 twee MIA's voor beste groep en beste live-act.

Over Clouseau


Dat de populariteit van Clouseau, na ruim 30 jaar, nog steeds onverminderd groot is blijkt uit het feit dat het Belgische duo binnen no-time hun ‘Clouseau30’-tour door Nederland en België uitverkocht in 2018.
De grote doorbraak van de band, bestaande uit de broers Koen en Kris Wauters, vindt plaats in 1989 dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Debuutplaat ‘Hoezo’ verschijnt en Nederland gaat voor de bijl. De band neemt deel aan het Eurovisiesongfestival in Rome en “Clouseaumania” is een feit. Sindsdien bleef Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 120 optredens in het Antwerpse Sportpaleis, twaalf Nederlandstalige tópplaten en een haast eindeloze stroom hits.
In Nederland is de band al jaren succesvol en zijn de shows van de heren steevast uitverkocht. Met name de nummers ‘Daar Gaat Ze’, ‘Domino’ en ‘Passie’ zijn nog regelmatig op de radio te horen en staan al tijden in de Radio 2 Top 2000. In totaal scoorden ze maar liefst acht top 15-singles in Nederland en verkochten ze ruim 3,1 miljoen singles en albums wereldwijd.
Inmiddels is Clouseau een begrip in de Belgische-Nederlandse muziek, met ontelbare hit noteringen. Met trots mag festival CuliNESSE deze heren naar Nesselande halen.

Kom alvast in de stemming!

Lees alle nieuwtjes over CuliNESSE

1 december 2018

Clouseau
Donderdag 29 augustus

1 december 2018

Davina Michelle
Donderdag 29 augustus

29 november 2018

Waylon
Vrijdag 30 augustus

29 november 2018

Guus Meeuwis
Zaterdag 31 augustus