Danny Vera

Donderdag 23 augustus

Vanaf 20:00 uur


Danny Vera, artiestennaam van Danny Polfliet (Middelburg, 31 mei 1977), is een Nederlands zanger, muzikant en songwriter. Zijn muziek valt onder de noemer americana.
In 1995 kocht Vera in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch'67 Tennessean. Hij koos voor deze oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te benaderen. Behalve met het zingen van covers begon hij ook met het schrijven van eigen nummers. In 1999 vormde hij zijn eerste band, Till Dawn, waarmee hij in 2000 de Zeeuwse Belofte (Grote Prijs van Nederland) won.

Pink Flamingo


In april 2009 trok Vera naar de Hilltop Studios in Nashville, Tennessee om zijn vierde album, Pink Flamingo, op te nemen. Daar werkte hij met sessiemuzikanten van onder andere Garth Brooks en Toto aan een geluid dat herkenbaar is van grote Amerikaanse producties.
Het opnameproces werd vastgelegd en verwerkt tot een documentaire die op dvd werd bijgeleverd. In de film is een rol weggelegd voor voetbaljournalist en muziekliefhebber Johan Derksen. Dankzij hem vormen Vera en zijn band de vaste huisband van het televisieprogramma Voetbal Inside op RTL7.
Tevens was Vera te zien tijdens de speciale EK/WK uitzendingen (VI Oranje) die in 2010, 2012 en 2014 zijn gemaakt. Vera speelde hierin onder andere zijn eigen geschreven nummer "Orange Glow".
Danny Vera speelt op donderdag 23 augustus het podium plat!

Kom alvast in de stemming!

Lees alle nieuwtjes over CuliNESSE