GEORGE BAKER

Zaterdag 25 augustus

Vanaf 19:15 uur


De muziek van George Baker spreekt ruim 30 jaar na de legendarische wereldhit 'Una Paloma Blanca' onverminderd tot de verbeelding: nog steeds worden er ieder jaar nog miljoenen titels verkocht.

Little Green Bag


Ook de welbekende hit ‘Little Green Bag' scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd 'Little Green Bag' gebruikt voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen. Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, Scandinavië en Italië 'Little Green Bag', met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd.
In 2008 werd 'Una Paloma Blanca' gebruikt in de internationale kaskraker 'The Kiterunner', een verfilming van de bestseller 'De vliegeraar' van Khaled Hosseini. De single verscheen hierdoor wederom in enkele hitlijsten.

Kom alvast in de stemming!

Lees alle nieuwtjes over CuliNESSE