GUUS MEEUWIS

Zaterdag 31 augustus

HOOFDPODIUM


Waar kennen we Guus van?


De grote hits als Het is een Nacht…, Brabant, Geef mij je Angst, zijn succesvolle concertreeks Groots met een Zachte G, het TV Programma Ik Hou Van Holland en zijn taak als jurylid in The Voice of Holland. Op 24 mei 2015 gaf Guus Meeuwis als eerste Nederlandstalige artiest ooit een concert in de Royal Albert Hall in Londen. Het concert was binnen no-time uitverkocht.

Over Guus Meeuwis


Met een koffer vol bekroonde platen en een recordaantal stadionconcerten op zijn naam, is Guus Meeuwis een van de grootste artiesten van ons land. Zijn verhaal begint in 1994 als hij uit het niets op #1 in de hitlijsten opduikt met een liedje dat hij in eerste instantie voor zichzelf had willen houden. Per ongeluk in het artiestenvak gerold, maar bijna 25 jaar en ruim 50 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top.
Ligt de nadruk tijdens de zeven turbulente jaren met zijn begeleidingsband Vagant (1994-2001) nog op de feestnummers, op zijn soloalbums vertolken luisterliedjes de hoofdrol en is er plaats voor stevige uptempo nummers waar het goede humeur de toon bepaalt. Met een meer klassieke rock ’n roll-bezetting wordt Guus zijn muzikale handtekening almaar rijker en rijper. Meeuwis: “Het is fijn dat het zich nog steeds verbetert. Het palet van stijlen blijft groeien. Ik kan, voor mijn gevoel, uit steeds meer kleuren kiezen.”

Kom alvast in de stemming!

Lees alle nieuwtjes over CuliNESSE

1 december 2018

Clouseau
Donderdag 29 augustus

1 december 2018

Davina Michelle
Donderdag 29 augustus

29 november 2018

Waylon
Vrijdag 30 augustus

29 november 2018

Guus Meeuwis
Zaterdag 31 augustus