Kensington

Vrijdag 24 augustus

Vanaf 22:15 uur


Kensington ontstond in 2005, nadat de schoolband 'Quad' uit elkaar ging. Zanger-gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en toenmalig drummer Lucas Lenselink besloten samen met nieuwe gitarist Eloi Youssef verder te gaan als Kensington.

Een muzikale sensatie


In 2007 verscheen de eerste officiële muziekuitgave van Kensington waarop Eloi Youssef ook voor het eerst als zanger te horen is. Lucas verliet in 2008 de band en kreeg Niles Vandenberg als opvolger, die sindsdien de rol van drummer succesvol vertolkt.
Kensington is met reeds vier albums geen kleine naam meer. Met hits als 'Sorry', 'War' en 'Bridges' wordt slechts een kleine greep uit hun repertoire genoemd. In zowel 2016 als 2017 gaven zij meerdere concerten in een steeds uitverkochte Ziggo Dome.
De Nederlandse band scoorde vele hits, en bracht in oktober 2016 hun vierde album 'Control' uit, dat erg goed werd ontvangen. De 4 mannen uit Utrecht zijn inmiddels een sensatie te noemen.
Op 5 september 2017 maakte de band live bij de De Wereld Draait Door bekend dat zij Control gaan afsluiten met een show in de Amsterdam Arena op 14 juli 2018. Binnen 1 dag waren er al bijna 40.000 van de beschikbare 51.000 tickets verkocht.
Op vrijdag 24 augustus klinken de hits van dit viertal over de Zevenhuizerplas bij CuliNESSE.
Fotograaf: Rahi Rezvani

Kom alvast in de stemming!

Lees alle nieuwtjes over CuliNESSE